Coenzyme Q10 1

Coenzyme Q10

Koenzym Q10 jest obecny we wszystkich komórkach i błonach tkanek organizmu człowieka, należy też do elementów mitochondrialnego łańcucha oddechowego.
Suplement deity 60 kapsułek, dzienne spożycie:
2 kapsułki.

Coenzyme Q10 marki healthprotector zawiera ubideakarenon znany jako koenzym Q10.

84.88 

Coenzyme Q10

Coenzyme Q10 1
Koenzym Q10 jest obecny we wszystkich komórkach i błonach tkanek organizmu człowieka, należy też do elementów mitochondrialnego łańcucha oddechowego.
Suplement deity 60 kapsułek, dzienne spożycie:
2 kapsułki.

Coenzyme Q10 marki healthprotector zawiera ubideakarenon znany jako koenzym Q10.

84.88 
O produkcie
Coenzyme Q10 przyczynia się do wytwarzania energii w komórkach, wspomaga ich dotlenienie oraz przeciwdziała wpływowi wolnych rodników.

Wraz z wiekiem ilość koenzymu Q10 wytwarzanego w organizmie maleje, dlatego tak ważne jest jego regularne uzupełnianie. Szczególnie dotyczy to osób cierpiących na choroby układu krążeniowego, gdyż działa zapobiegawczo na odkładanie się złogów tłuszczowych w żyłach i tętnicach, a także pomaga przy ich usuwaniu. Koenzym Q10 wzmacnia odporność oraz zmniejsza uczucie zmęczenia. Doskonale sprawdzi się u osób, które chcą wspomóc swoje ciało oraz przeciwdziałać chorobom krążenia.

Skład
Koenzym Q10 10%, materiał kapsułki: celuloza, substancja przeciwzbrylająca: kwas stearynowy pochodzenia roślinnego.

Zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu – 2 kapsułki: koenzym Q10 – 50 mg

Dawkowanie
Jedna kapsułka dwa razy dziennie do posiłku, popić wodą.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.

Uwagi
Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu nie jest wskazane w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt nie zawiera
pozostałości składników z przetwórstwa jaj, ryb, orzeszków ziemnych, soi, selera, mleka, orzechów, gorczycy, sezamu, łubinu, mięczaków, skorupiaków i produktów pochodnych oraz zbóż zawierających gluten.